KITCHEN CONVERSION
SW16, London

Interior Design & Decoration Gallery

This space was extended by building into the side return, to enlarge the original Victorian kitchen. Structural work involved inserting an RSJ to replace the original side wall and support the rest of the building above; and building new walls using original London Brick to match the heritage of the original exterior walls.

The exterior wall of the single door is clad in cedar wood, adding a natural, contemporary finish to the exterior fa├žade. Three zones were created within this space - a relaxed seating area by the double doors, an island seating area for casual dining, and a dining area for up to 8 people. Features include glass splashback, corian work surfaces, underfloor heating and multilayered lighting system.

Finishing Touch Interior Design

For more information, or a free project
consultation, please Contact us >>

Client Testimonial

"This conversion has transformed our kitchen. What was formerly a dark, cramped, badly-planned Victorian kitchen, has now become a spacious, light-filled room. A whole new floor level has been created for us within our home. It works really well on a day-to-day basis, and is absolutely fabulous for parties - a friend said it reminded them of the Sanderson Hotel bar!"